1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Yoghurtcake

Yoghurtcake

  • Internationaal, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-09-1998

Ingrediënten 4 personen


Cake: 4 eieren, 200 g meel, 300 g suiker, 1 1/2 dl sla-olie, 3 dl yoghurt, citroenschil, 1 theelepel bakpoeder.
Decoratie: 250 g boter, 125 g suiker, 2 eieren.



Cake, gebaseerd op yoghurt: lekker als nagerecht of tussendoortje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Cake: mix de eieren en suiker tot een luchtig mengsel, voeg de olie, yoghurt en de
citroenschil door het suiker en ei mengsel. Zeef het meel en het bakpoeder tegelijk
en voeg dit aan de mix toe. Doe de mix in een ingevette bakvorm en bak de cake in
een voorverwarmde oven (? 160) in ? 60 minuten gaar.
Decoratie: mix de boter en suiker totdat dit romig wordt. Klop de eieren en voeg de gewenste kleurstof toe. met een garneerspuit kunt je de gewenste garnering aanbrengen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dannie


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dannie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top