Aardappel-Preischotel Met Tomaat En Kaas

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-02-2000
  • Aardappel-Preischotel Met Tomaat En Kaas

    Aardappel-Preischotel Met Tomaat En Kaas

    Aardappel-Preischotel Met Tomaat En Kaas

  • Aardappel-Preischotel Met Tomaat En Kaas

    Aardappel-Preischotel Met Tomaat En Kaas

    Aardappel-Preischotel Met Tomaat En Kaas

  • Aardappel-Preischotel Met Tomaat En Kaas

    Aardappel-Preischotel Met Tomaat En Kaas

    Aardappel-Preischotel Met Tomaat En Kaas

  • Aardappel-Preischotel Met Tomaat En Kaas

    Aardappel-Preischotel Met Tomaat En Kaas

    Aardappel-Preischotel Met Tomaat En Kaas

  • Aardappel-Preischotel Met Tomaat En Kaas

    Aardappel-Preischotel Met Tomaat En Kaas

    Aardappel-Preischotel Met Tomaat En Kaas

  • Aardappel-Preischotel Met Tomaat En Kaas

    Aardappel-Preischotel Met Tomaat En Kaas

    Aardappel-Preischotel Met Tomaat En Kaas

  • Aardappel-Preischotel Met Tomaat En Kaas

    Aardappel-Preischotel Met Tomaat En Kaas

    Aardappel-Preischotel Met Tomaat En Kaas

lekkere en simpele ovenschotel

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 el olie, 750 gr. prei, 2 tomaten, 750 gr. aardappels, 350 gr. gehakt, 100 gram belegen kaas (plakjes)

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappelen net gaar, giet ze af en snijd ze in stukjes.

Bereidingswijze

Snijd de prei in ringen. Verhit de olie en bak de prei met het gehakt gaar en bruin. Snijd de tomaten in plakjes. Verdeel de helft van de aarappels over de bodem van een ovenschaal, schep het prei mengel erop, de tomaat en de rest van de aardappels. Dek alles af met de plakjes kaas. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

professoroud avatar
professoroud 26-01-2015

Ik had al gehaktballen gebraden en dacht ik wil eens iets anders met prei en zo kwam ik op je recept uit. Ik heb het dus zonder gehakt gemaakt en met een kaasroomsaus en vond het heerlijk. Ik zal het nog een keer proberen met gehakt erdoor. Dank je wel!

hermien_kg avatar
hermien_kg 09-09-2014

Hoi Cecile, het staat inmiddels in mijn kookboek. Ik zie ook dat ik tweemaal een reactie heb gegeven. Ik ben zeker weer te ongeduldig geweest dat het er niet direct op kwam te staan zoals meestal wel het geval is. Groetjes, Hermien

Cecileg avatar
Cecileg 09-09-2014

Hallo Hermien, zit er op de reclame nergens een kruisje waardoor je deze weg kunt klikken? Anders kun je proberen dit recept op de home-pagina in te tikken, het kan zijn dat je de reclame er dan niet bij hebt. Veel succes! Grote ellende die stomme reclames, waar we niet op zitten te wachten. Lieve groet Cecile

hermien_kg avatar
hermien_kg 09-09-2014

Hoi Tonia, dit lijkt me een heerlijk recept voor de komende herfst. Ik heb al geprobeerd om het in mijn kookboek te zetten maar dit lukt niet omdat er steeds een irritante reclame overheen schuift. Groetjes, Hermien

hermien_kg avatar
hermien_kg 09-09-2014

Hoi Tonia, dit lijkt me een lekker recept voor de komende herfst. Ik heb al geprobeerd om het in mijn kookboek te zetten, maar helaas, dit lukt niet omdat er steeds een irritante reclame overheen schuift. Ik zal het later nog eens proberen. Groetjes, Hermien

tajmahal avatar
tajmahal 09-09-2014

Ik maak zelf ook wel eens zo'n ovenschotek maar dan zonder tomaat en ik doe er een roomkaas saus doorheen en daarna strooi ik er geraspte kaas overheen

RikkiBalboa avatar
RikkiBalboa 05-12-2012

Suggestie voor lekkere kerriesaus zoals eerder genoemd: een uitje stoven in ruim boter, wat knoflook erbij. Wat binden met wat bloem en ongeveer 3 minuten laten garen. Goed kruiden met curry. Een appel in blokjes snijden en erbij doen. Dit alles overgieten met ongeveer 300ml kippenbouillon. Dit goed laten inkoken. Even pureren met staafmixer. Vervolgens aanlengen met (kook)room. Nog eventjes laten doorkoken en binden naar de gewenste dikte. Op smaak met zout en peper (voorzichtig met zout).

orphan avatar
orphan 23-02-2011

Het recept viel me eigenlijk een beetje tegen. Een sausje erdoorheen zou veel goeds doen. Een paar nootjes erdoorheen kunnen ook geen kwaad.

carinelauwers avatar
carinelauwers 29-07-2010

Lijkt me zeer lekker, ook de tip met kerriesaus en gehakt vervangen met quorn lijkt me lekker, ga het zeker eens klaarmaken, carine

dinekeruit avatar
dinekeruit 29-07-2010

Ik vond dit recept prima, maar niet heel bijzonder.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten