Aardappel-Preischotel Met Tomaat En Kaas
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
lekkere en simpele ovenschotel
Ingrediënten 4 personen
1 el olie, 750 gr. prei, 2 tomaten, 750 gr. aardappels, 350 gr. gehakt, 100 gram belegen kaas (plakjes)Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 520,25 kcal |
Koolhydraten | 43,94 g |
Eiwitten | 30,66 g |
Vetten | 22,59 g |
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de aardappelen net gaar, giet ze af en snijd ze in stukjes.
Bereidingswijze
Snijd de prei in ringen. Verhit de olie en bak de prei met het gehakt gaar en bruin. Snijd de tomaten in plakjes. Verdeel de helft van de aarappels over de bodem van een ovenschaal, schep het prei mengel erop, de tomaat en de rest van de aardappels. Dek alles af met de plakjes kaas. Bak de schotel in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin.