1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Rundvleesreepjes Met Tauge

Rundvleesreepjes Met Tauge

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-02-2000

Ingrediënten 4 personen


350 gr runderlappen
ca. 4 cm gemberwortel
2 uien
2 rode paprika's
1 bos lente-uitjes
4 eetl sojaolie
zout
gemalen witte peper
250 gr tauge
125 ml heldere bouillon(poeder)
1 eetl rode chilisaus
3 eetl sojasaus
1 snufje suiker


Verder heb je nodig


Wok


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlees in dunne reepjes snijden
gember schillen en in dunne repen snijden
uien pellen en in ringen snijden
paprika in dobbelsteentjes snijden
lente-uitjes in ringen snijden
Tauge in een zeef wassen en laten uitlekken

Bereidingswijze

Laat soja-olie heet worden in wok.
Vlees portiesgewijs al roerend aanbraden
Gember en ui meebakken en stoven
Zout en peper naar smaak toevoegen
paprika en tauge bij vlees toevoegen
Bouillon erbij gieten en chilisaus er door heen roeren
Het geheel 3 min laten stoven en af en toe roeren
lenteui pas 2 min voor het einde van de kooktijd erbij doen
Op smaak brengen met sojasaus,suiker

Serveertip

Met rijst



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van crooltje


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van crooltje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top