Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Lollo Rosso

Lollo Rosso

Door: barb_barb

  •  
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-02-2000

Ingrediënten 4 personen


* 1/2 krop lollo rosso
* 2 bosuitjes
* 100 gram shii-take
* 50 gram tauge
* 4 eetlepels sesamolie
* 1 eetlepel natuurazijn
* 1 eetlepel sojasaus
* 1 eetlepel gembernat
* zout
* peper
* 20 gram sesamzaadjes


Verder heb je nodig


Keukenpapier


Salade van lollo rosso met shii-take, tauge en bosui-sesamdressing.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Sla in blaadjes verdelen en wassen. Bosuitjes schoonmaken en in zeer dunne plakjes snijden. (donkergroene deel niet gebruiken) Shii-take schoonvegen met keukenpapier, steeltjes verwijderen en in dunne plakjes snijden. Shii-take in droge Koekenpan ca. 1 minuut op hoog vuur aanbakken en op keukenpapier laten afkoelen.
Van tauge zoveel mogelijk draadjes verwijderen. In kom olie, azijn, sojasaus en gembernat tot dressing roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Bosuitjes toevoegen en ca. 5 minuten laten intrekken. Intussen in koekenpan sesamzaad ca. 1 minuut goudbruin roosteren.
Sla mengen met shii-take, tauge en dressing.
Sesamzaadjes over de salade strooien.

Serveertip

Smaakt bv heerlijk bij Japanse noedels en een kalkoentournedos.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van barb_barb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top