1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Olijfbrood Met Zongedroogde Tomaten

Olijfbrood Met Zongedroogde Tomaten

Door: jos_v_p

  • Italiaans, Brood
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 02-02-2000

Ingrediënten


1 portie deeg voor focaccia
50 gr maismeel
200 gr zongedroogde tomaten op olie, kleingesneden
2 el olijfolie (uit de pot met tomaten)



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak het deeg en kneed er het maismeel en de olie van de tomaten door.
Laat het deeg afgedekt rijzen tot het dubbele volume. Sla er de
luchtbellen uit. Kneed er de helft van de tomaten door. Rol het deeg uit
en verdeel er de rest van de tomaten over. Rol de deeglap op als een
rollade en vul hiermee 2 broodblikken van 1/2 liter inhoud. Laat de
broden afgedekt rijzen tot het dubbele volume. Verwarm de oven voor op
200?C. Kerf de bovenkanten van de broden in. Plaats een bakblik met
kokend water onderin de oven. Bak de broden 45 minuten. Laat ze afkoelen
op een rooster.

Serveertip

Voor: 2 broden van circa 500 gr



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top