Citroencake

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-02-2000

Deze cake is lekker fris door de smaak van citroen

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
4 eieren
200 g boter
200 g zelfrijzend bakmeel
200 g suiker
rasp van een citroen
sap van een halve citroen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Cakeblik van 26 cm

Voorbereiding

Mix de boter met de suiker romig. Voeg een voor een de eieren erbij, voeg een volgend ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen in het deeg. Nadat alle eieren zijn toegevoegd, nog vijf minuten mixen. Voeg dan het zelfrijzend bakmeel in twee gedeeltes toe en tenslotte de rasp en het sap van de citroen.

Bereidingswijze

Doe het deeg in een ingevette bakvorm. Zet de vorm in de oven en zet deze dan pas aan. Bak de cake in ongeveer een uur op 165 graden gaar. Prik na een uur met een sateprikker in de cake, als er geen deeg aan de prikker kleeft, is deze gaar. Laat de cake afkoelen in de oven en stort hem vervolgens.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

raadhuis30 avatar
raadhuis30 16-11-2004

Hoi Maaike, `k Heb vandaag je citroencake gebakken en we vonden hem erg lekker, niet te citroenig maar toch een lekkere frisse smaak. Enigste "minpuntje": ik vond hem erg laag hij was maar zo`n 5-8 cm hoog. Heb jij dat ook of heb ik iets niet goed gedaan? Groetjes van Karin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten