1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Californische Rijstschotel

Californische Rijstschotel

Door: frija

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-02-2000

Ingrediënten 4 personen


350 gr snelkookrijst* zout, peper* 1/2 theel saffraanpoeder of koenjit* 400 gr kalkoen- of varkensschnitzel* 4 stengels bleekselderij* 150 gr verse of diepvriespeultjes* 25 gr boter* 3 eetl olie* 50 gr gele rozijnen* 1 blik (ca 400 gr) mangoschijfjes* ca. 1 mespunt kaneel* 50 gr cashewnoten of 25 gr zonnebloempitten*


Verder heb je nodig


Wok of braadpan, pan.


Dit is heerlijk en heel snel klaar!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst in water met zout en de saffraan of koenjit gaar volgens de verpakking. Snijd intussen het vlees in reepjes van ca. 1 cm. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in stukjes van ca. 1 cm. Maak de verse peultjes schoon of laat de diepvriespeultjes ontdooien.
Verhit de boter in de wok of braadpan en bak de stukjes vlees rondom lichtbruin. Roer de bleekselderij door het vlees en roerbak alles ca. 5 min. Voeg de peultjes en de rozijnen toe en roerbak nog ca. 5 min tot de groenten en het vlees gaar zijn. Giet intussen de mango af en vang het sap op.
Schep de gekookte rijst en een scheutje mangosap door het groente-vleesmengsel en laat alles door en door heet worden. Roer regelmatig. Voeg naar smaak zout, peper en kaneel toe.
Leg een krans van mangoschijfjes op de rijst en strooi de cashewnoten of zonnebloempitten erover.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frija
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top