Hete Kip Met Courgette En Linzen

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-02-2000

Dat is smullen!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr kipfilet* 1 ui* 2 grote courgettes(ca 700 gr)* 3 eetl olie* 2 eetl sambal oelek* 1/2 ltr kippebouillon (van een tablet)* 300 gr rode linzen* 1/8 ltr zure room* 1 eetl gesnipperde bladselderij*
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 356,07 kcal
Koolhydraten 20,89 g
Eiwitten 34,92 g
Vetten 13,53 g
Benodigdheden
Braadpan

Bereidingswijze

Snijd de kipfilets in kleine stukjes. Maak de groenten schoon, snipper de ui en snijd de courgette in blokjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de stukjes kipfilet rondom lichtbruin in ca 4 min. Voeg de uiensnippers en courgetteblokjes toe en bak ze even mee.
Roer de sambal, de bouillon en de linzen erdoor, breng de vloeistof aan de kook en laat de linzen afgedekt zachtjes gaar worden in ca. 20 min.
Neem de pan van het vuur en roer de zure room en de bladselderij door het linzen-kipgerecht.

Serveertip

Geef er frisse salade bij!

Laatste reacties

haakr1 avatar
haakr1 09-04-2000

Erg lekker. Alleen 3 theelepels i.p.v 2 eetlepels sambal gebruikt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten