1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Vijgen Met Sabayonsaus

Vijgen Met Sabayonsaus

  • Frans, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-02-2000

Ingrediënten 4 personen


12 verse vijgen
likeur naar keuze
4 eierdooiers
50 gr suiker
2 dl zoete witte wijn


Verder heb je nodig


Bron: Gerechten met vruchten, Janny van der Lee - van der Heijden


Nagerecht voor 4 personen, ingev. door Erie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel of schil de vijgen en snijd het vruchtvlees tot bijna onderaan kruislings in. Duw de zo ontstane partjes licht naar buiten en bedruppel de vruchten met likeur. Zet de vijgen enkele uren in de koelkast.
Klop de eierdooiers met een mixer dik en schuimig met de suiker. Voeg al kloppende scheutje voor scheutje de helft van de witte wijn toe en breng de andere helft aan de kook. Draai de warmtebron laag en schenk het dooier-wijnmengsel in een dun straaltje al kloppend bij de hete wijn.
Blijf goed kloppen tot een mooie gebonden saus is ontstaan, let er echter op dat de saus niet gaat koken! Neem de pan van de warmtebron en plaats de pan in een schaal met koud water. Laat de sabayon al roerend afkoelen.
Schenk voor het serveren een laagje sabayonsaus op de spiegels van de borden en schik per persoon 3 koude vijgen in het midden.





Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gruiter


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gruiter
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top