Gebraden rosbief

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-02-2000

Heerlijk champignonsaus met een gebraden rosbief, dit moet je echt proberen!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gram champignons
1 grote ui
2 el bloem
1 grote augurk
1 rundvlees boullion tablet
2 tl tijm
2 dl melk
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een grote braadpan
snijplank en mes

Voorbereiding

de ui snipperen
de champignonnen in plakjes snijden
de augurk fijn snijden

Bereidingswijze

Braad de rosbief in ruim braadboter met een scheutje olie en neem het vlees uit de pan,
Doe de genipperde ui in de pan en bak die glazig aan ( dus niet doorbakken!!)
Dan de champignons erbij tot ze bruin zijn en beginnen te krimpen. Voeg dan de bloem toe en dan flink roeren, direkt daarna in scheutjes de melk toevoegen en weer flink roeren. Als de saus nog te dik is verder verdunnen met wat water. U kunt de saus op smaak brengen met wat zout en vers gemalen peper. Daarna doet u de boullionblok erbij weer roeren totdat deze 'opgelost' is en dan als allerlaatste de fijngesneden augurk erbij.. Nog even de saus op een laag vuurtje laten pruttelen en eet u smakkelijk!

Serveertip

Om het net even wat mooier te serveren kunt u alvast de rosbief in plakken snijden de saus hierover heen gieten.. als groenten kunt u er bv bloemkool of brokkeli bij doen, de groenten kan in principe naar eigen smaak.

Laatste reacties

method_man1 avatar
method_man1 10-02-2000

Lekker!!!!! Om je vingers erbij op te eten!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten