Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Kinderkeuken keuken
  4. zandkoekjes

zandkoekjes

Door: kinder_kok

  • Kinderkeuken
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-02-2000

Ingrediënten


2 kopjes (3 dl) bloem
1 kopje (1,5 dl) witte basterdsuiker (fijne suiker)
1/2 zakje bakpoeder
snufje zout
100 gr boter (koud)
bloem voor op de werktafel
boter voor de bakplaat


Verder heb je nodig


Keukengerei:
metalen zeef
grote schaal
2 evengrote messen
deegroller
bakplaat
steekvormpjes
taartrooster
pannenkoekmes

Zandkoekjes

Met vanille en cacao

Met vanille en cacao

Niet echt moeilijk, ook met chocolade-, pinda- en krentenvariatie.

Ontdek meer:

Voorbereiding

TIP:
- Bak je naam uit koekjesdeeg.
- Je kunt de koekjes versieren met glazuur dat je maakt door poedersuiker met een paar druppeltjes water met kleurstof of siroop tot een dik papje te roeren.
- Voordat het glazuur hard wordt, kan je er nog versiersnoepjes in drukken.


Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 160 gr C. (lauw)
2. Hang de zeef in de grote schaal.
3. Zeef bloem, basterdsuiker, bakpoeder en zout.
4. Snijd de boter in kleine blokjes.
5. Voeg de boter toe, en snijd deze met 2 messen door het meel tot het er als broodkruimels uitziet.
6. Kneed het deeg met je handen tot een stevige bal en laat het in de koelkast een half uur koud worden.
7. Strooi wat bloem op het werkblad.
8. Leg het deeg op de bloem en rol het uit tot een lap van een halve centimeter dikte.
9. Snijd of steek de koekjes uit in verschillende vormen (bv. hartjes voor Valentijnsdag!)
10. Maak de bakplaat vet met een beetje boter.
11. Leg de koekjes op de bakplaat.
12. Schuif de bakplaat in het midden van de oven.
13. Bak de koekjes 20 minuten.
14. Laat de koekjes een beetje afkoelen.
15. Leg ze met een pannenkoekmes op een taartrooster en laat ze koud worden.

CHOCOLADEKOEKJES
Voeg bij de bloem 2 eetlepels cacao


PINDAKOEKJES
Druk in de uitgesneden (ongebakken) koekjes ongezouten pinda's en bestrooi ze voor het bakken met suiker.


KRENTENKOEKJES
Kneed door het deeg wat krenten.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kinder_kok
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top