Eiersalade
- Vegetarisch, Lunch/Brunch
- 0-10 min.
Lekker op stokbrood. Past goed op een buffet.
Ingrediënten 6 personen
5 eieren, klein sjalotje (of een halfje), mayonaise, 1/2 theelepel mosterd, zout, peper, kerriepoeder, scheutje koffieroom, 1 eetlepel (gedroogde) bieslook.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 92,85 kcal |
Koolhydraten | 2,15 g |
Eiwitten | 5,95 g |
Vetten | 6,52 g |
Voorbereiding
Eieren hardkoken, pellen en in kleine stukjes snijden. Sjalotje zeer fijn snipperen.
Bereidingswijze
In een schaal drie eetlepels mayonaise vermengen met de bieslook, het sjalotje (niet te veel ui!), de mosterd, scheutje koffieroom, beetje zout peper en de kerriepoeder. Tot sausje roeren. De gesneden eieren toevoegen. Ongeveer 1/2 uurtje laten intrekken.
Serveertip
Op een pistolet met een plakje gerookte zalm een schepje eiersalade doen. Ook lekker op pistolet met oude kaas!