Eiersalade

  • Vegetarisch, Lunch/Brunch
  • 0-10 min.
  • Eiersalade

    Eiersalade

    Eiersalade

  • Eiersalade

    Eiersalade

    Eiersalade

Lekker op stokbrood. Past goed op een buffet.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
5 eieren, klein sjalotje (of een halfje), mayonaise, 1/2 theelepel mosterd, zout, peper, kerriepoeder, scheutje koffieroom, 1 eetlepel (gedroogde) bieslook.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 92,85 kcal
Koolhydraten 2,15 g
Eiwitten 5,95 g
Vetten 6,52 g

Voorbereiding

Eieren hardkoken, pellen en in kleine stukjes snijden. Sjalotje zeer fijn snipperen.

Bereidingswijze

In een schaal drie eetlepels mayonaise vermengen met de bieslook, het sjalotje (niet te veel ui!), de mosterd, scheutje koffieroom, beetje zout peper en de kerriepoeder. Tot sausje roeren. De gesneden eieren toevoegen. Ongeveer 1/2 uurtje laten intrekken.

Serveertip

Op een pistolet met een plakje gerookte zalm een schepje eiersalade doen. Ook lekker op pistolet met oude kaas!

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ottilie avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten