Eiersalade
- Vegetarisch, Lunch/Brunch
- 0-10 min.
- Geplaatst op 02-02-2000
Lekker op stokbrood. Past goed op een buffet.
Ingrediënten 6 personen
5 eieren, klein sjalotje (of een halfje), mayonaise, 1/2 theelepel mosterd, zout, peper, kerriepoeder, scheutje koffieroom, 1 eetlepel (gedroogde) bieslook.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 92,85 kcal |
Koolhydraten | 2,15 g |
Eiwitten | 5,95 g |
Vetten | 6,52 g |
Voorbereiding
Eieren hardkoken, pellen en in kleine stukjes snijden. Sjalotje zeer fijn snipperen.
Bereidingswijze
In een schaal drie eetlepels mayonaise vermengen met de bieslook, het sjalotje (niet te veel ui!), de mosterd, scheutje koffieroom, beetje zout peper en de kerriepoeder. Tot sausje roeren. De gesneden eieren toevoegen. Ongeveer 1/2 uurtje laten intrekken.
Serveertip
Op een pistolet met een plakje gerookte zalm een schepje eiersalade doen. Ook lekker op pistolet met oude kaas!
Laatste reacties
Heb het scheutje koffieroom vervangen voor een eetlepel Griekse yoghurt. Dit maakt de eiersalade werkelijk perfect!!
Vandaag jou eieresalade gemaakt, was heerlijk. dank je wel. Gr. joke
is overheerlijk thx
ga ik onmiddellijk proberen thx
Dit neem ik mee, dankjewel, groetjes Desiree
Hmm jumjum
heel lekker. maar als je het serveert met zalm is het gerecht wel niet vegetarisch meer hé. groetjes stapperke
Heel erg lekker! Ik maak meestal een andere, maar sinds ik deze geproefd heb ben ik helemaal om!!!! Groetjes, Ineke