Bitterkoekjes Bavarois
- Nederlands, Nagerecht
- > 120 min.
met boerenmeisjes
Ingrediënten 4 personen
2,5 dl melk4 blaadjes gelatine
25 gr suiker
2 eidooiers
2,5 dl slagroom
50 gr bitterkoekjes
25 gr boerenjongens
12 st boerenmeisjes
1,5 dl sinaasappelsap
mintblaadjes
geslagen room
Bereidingswijze
De melk verwarmen. Gelatine met suiker, eidooiers en wat warme melk gladroeren en al roerend bij de melk voegen. Al roerend verwarmen tot ongeveer 80 graden en laten binden. De melk mag niet gaan koken!
De vla lobbig laten worden.
De slagroom halfstijf slaan en door de vla spatelen. Bitterkoekjes en uitgelekte boerenjongens door de vla spatelen en de massa overdoen in 4 vormpjes. De pudding in de koelkast op laten stijven.
De puddinkjes storten en de boerenmeisjes op de borden leggen. Sinaasappelsap met wat opgevangen brandewijn mengen en op de borden scheppen. Met slagroom en munt garneren.