nasi goreng (vegetarisch)

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
400 gr rijst,
2 kleine preien,
kwart chineese kool,
2 uien,
150 gr peultjes,
100 gr taugeh,
blikje mini mais,
100 gr champignons,
2 eieren,
8 eetlepels ketjab bengteng manis (geen conimex , die is veel te zout!!),
1 theelepel djinten,
1 theelepel laos,
2 eetlepels gembersiroop,
1 theelepel djahe,
2 volle theelepels sambal brandal,
2 flinke tenen knoflook.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 581,88 kcal
Koolhydraten 109,67 g
Eiwitten 17,44 g
Vetten 5,93 g
Benodigdheden
wok

Voorbereiding

knoflook persen en samen met sambal, djinten, gembersiroop, laos, djahe en ketjab tot een glad papje roeren.

Bereidingswijze

Rijst net niet gaar koken. Alle groenten in niet al te grove stukken snijden. Uien fijn snijden en glazig fruiten. Champignons in plakjes snijden en bij de uien voegen. Mengels bakken tot de champignons licht gekleurd zijn. Overige groenten toevoegen en licht aanbakken. Afgegoten rijst toevoegen en het geheel omscheppen. Het ketjabmengels over het rijst-groente mengels gieten en voorzichtig het geheel omscheppen tot de nasi een egaal bruine kleur heeft gekregen. De nasi nog even laten bakken en ondertussen van de eieren een omelet bekken. Deze in reepjes snijden en aan de nasi toevoegen.

Serveertip

Serveren met atjar, krupuk en erg lekker met sateh.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

jook avatar

Doorsturen

Home Recepten