Crostini

  • Italiaans, Voorgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 01-02-2000
  • Crostini

    Crostini

    Crostini

simpele bereiding van gebakken broodjes met knoflook en olijfolie, recept van senior Chioucci uit de bergen ten oosten van Florence

Deel dit recept

Ingrediënten
in schijven gesneden stokbrood of ciabatta, teentje knoflook, zout, de beste olijfolie die je kunt vinden
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven met gril, kan ook op de barbeque of op een rooster in een ruime open haard

Voorbereiding

snijd het brood in schijven en smeer het brood aan beide zijden in met een doorgesneden teentje knoflook. leg de broodjes op een rooster en rooster ze aan iedere zijde 4 minuten onder de gril of boven hete as in de open haard of op de barbeque. leg de warme geroosterde broodjes op een schaal naast elkaar en giet op ieder broodje een straaltje olijfolie. strooi daarna zout over de broodjes.

Serveertip

te eten als voorgerecht of als tussendoortje bij de open haard met een glas italiaanse rode wijn.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hansnootdorp avatar
hansnootdorp 01-11-2013

ja, je kunt dit met ongebakken brood maken, geen probleem, ik gebruik altijd de ciabatta van de AH.

romi1 avatar
romi1 01-11-2013

Kan je dit ook met ongebakken stokbrood maken?

toscania avatar
toscania 02-02-2000

Ik eet dit altijd in Italie en ook vaak thuis. Je moet wel heel goed olijfolie gebruiken dan smaakt het overherrlijk. Groetjes Angelika

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten