1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. jan in de zak

jan in de zak

Door: francy_a

  • Nederlands, Brood
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 01-02-2000

Ingrediënten 8 personen


750 gr bloem - 250 gr boekweitmeel - 4 eieren - 1 l melk - 250 gr krenten - 250 gr rozijnen - 30 gr gist - 1 tl zout - 20 gr suiker



Dit brood bak je niet ... maar kook je.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de krenten en rozijnen in warm water, droog ze daarna. Meng de beide meelsoorten, voeg hierbij al roerend de lauwwarme melk en de met weinig melk aangemengde gist. Voeg de suiker toe en doe er een voor een de eierenbij, een beetje zout en de gedroogde krenten en rozijnen. Doe het beslag in een zak, gemaakt van grof linnen met een ronde bodem. Dompel eerst de zak even in warm water, doe het beslag erin. Bind de zak met een touwtje dicht, maar laat voldoende ruimte voor het rijzen. Leg hem in een pan met koud water, waarin op de bodem een bord ligt. Breng, zonder deksel, langzaam aan de kook. Laat dan nog 2 uur met deksel koken. Geef 'Jan in de zak' warm met gesmolten boter en stroop. Men kan hem doorsnijden met een katoenen draad.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van francy_a
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top