Spareribs

  • 60-120 min.
  • Spareribs

    Spareribs

    Spareribs

Grillen op bbq of in oven.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1kg spareribs, met zo min mogelijk vet, 1 kopje ketjap manis, 1 kopje tomatenketchup, 5 el currysaus, 5 el zoete chilisaus, 2 el honing, 2 el limoensap, 5 tenen knoflook, 2cm geraspte gember, 2 el sambal badjak, zout naar smaak
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Een marinade maken van bovenstaande ingredienten en hiermee het vlees goed insmeren. Het geheel een nacht in de marinade laten staan (in de koelkast)

Bereidingswijze

De spareribs in een platte ovenschaal zetten, goed bestrijken met de marinade en de oven voorverwarmen op 175C. De spareribs in ca. 1 1/2 uur gaar laten worden. Regelmatig keren en dan bestrijken met de marinade die nog over is. Dit gerecht is ook geschikt voor de bbq, maar kook dan eerst de spareribs voor, eer je ze in de marinade zet.

Serveertip

Als je de ribbetjes goed insnijdt, kun je de spareribs ook prima op de bbq grillen. Op de camping marineer je ze gewoon vlak van tevoren als je geen koelkast hebt.
Lekker met een frisse salade en stokbrood of gebakken aardappeltjes, voor liefhebbers een knoflooksausje (gelijke delen maynaise/yoghurt, 3 t knoflook en fijngesneden groene kruiden) of zoet chilisaus.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

harmony avatar
harmony

Doorsturen

Home Recepten