1. Home
  2. Recepten
  3. Spareribs

Spareribs

Door: harmony

  •  ,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 01-02-2000

Ingrediënten 2 personen


1kg spareribs, met zo min mogelijk vet, 1 kopje ketjap manis, 1 kopje tomatenketchup, 5 el currysaus, 5 el zoete chilisaus, 2 el honing, 2 el limoensap, 5 tenen knoflook, 2cm geraspte gember, 2 el sambal badjak, zout naar smaak


Spareribs
Spareribs

Grillen op bbq of in oven.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Een marinade maken van bovenstaande ingredienten en hiermee het vlees goed insmeren. Het geheel een nacht in de marinade laten staan (in de koelkast)

Bereidingswijze

De spareribs in een platte ovenschaal zetten, goed bestrijken met de marinade en de oven voorverwarmen op 175C. De spareribs in ca. 1 1/2 uur gaar laten worden. Regelmatig keren en dan bestrijken met de marinade die nog over is. Dit gerecht is ook geschikt voor de bbq, maar kook dan eerst de spareribs voor, eer je ze in de marinade zet.

Serveertip

Als je de ribbetjes goed insnijdt, kun je de spareribs ook prima op de bbq grillen. Op de camping marineer je ze gewoon vlak van tevoren als je geen koelkast hebt.
Lekker met een frisse salade en stokbrood of gebakken aardappeltjes, voor liefhebbers een knoflooksausje (gelijke delen maynaise/yoghurt, 3 t knoflook en fijngesneden groene kruiden) of zoet chilisaus.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harmony
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top