hemelse modder

  • Nederlands, Nagerecht
  • 30-60 min.

uit het kinderkookboek van onze dochter. In ieder geval heel lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gr pure chocolade in stukjes
2 el melk
3 eiwitten
2,5 dl slagroom
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Smelt de chocolade au bain marie. Zet hiervoor een pan heet water op het vuur, en zet hierin een kleine steelpan. Doe hier de chocolade en de melk in en roer tot dat alles gesmolten is. Zet het vuur uit.
Haal de pan uit het water. Klop de eiwitten stijf. Schep die door de chocolade. Klop de slagroom stijf. Schep de helft van de stijfgeslagen slagroom erdoor. Giet alles in schaaltjes. Zet die in de koelkast en wacht tot alles goed koud is. Geduld, het duurt minstens 2 uur. Versier met de overgebleven slagroom MMMmmmmmmm.

Serveertip

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

demelza_v avatar
demelza_v

Doorsturen

Home Recepten