1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pannenkoek-Pizza

Pannenkoek-Pizza

Door: orphan

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-02-2000

Ingrediënten 2 personen


100 gr. meel
1/8 liter melk
3 eieren
zout en peper uit de molen
3 eetlepels olie
2 uien
2 teentjes knoflook
250 gr. tomatenpuree
300 gr. tomaten
150 gr. mozzarella
100 gr. salami
85 gr. zwarte olijven
1 tot 2 theelepels Italiaanse kruidenmix (diepvries)
2 eetlepels bieslook (diepvries)



Ontdek meer:

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 225 graden of bij een gasoven op stand 4. Van het meel, de eieren en de melk een beslag roeren, kruiden met zout en peper.Een bakblik met 1 eetlepel olie invetten, het deeg hierop gieten en gladstrijken.Het pannenkoekendeeg 9 minuten, even onder het midden van de oven, bakken. Uien en knoflook pellen en in stukjes snijden in de resterende olie kort aanfruiten en dan de tomatenpuree toevoegen.
De saus op smaak brengen met zout en peper. De tomaten wassen en in schijven snijden.
De mozzarella in stukjes snijden. De tomatensaus op het pannenkoekendeeg verdelen.
Salami, tomaten, mozzarella, olijven en kruiden verdelen over het deeg. Nog 5 minuten in de oven afbakken. Voor het serveren de bieslook erover strooien.

Lekker met een frisse salade en een glas Italiaanse rode wijn.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top