1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Russische keuken
  5. Russische Rol

Russische Rol

  • Russisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 01-02-2000

Ingrediënten 4 personen


350 gr bakkersbloem,
25 gr bakkersgist,
1 theel. suiker,
1? dl lauwe melk,
1 losgeklopt ei,
30 gr zachte boter,
2 theel. zout,
mespunt foelie,
klontje boter,
300 gr mager rundergehakt,
1 fijngehakte ui,
1 eetl. boter,
100gr champignons in dunne plakjes,
2 hardgekookte eieren, geprakt
veel fijngeknipte selderij, 1 eetl. Dillegroen,
(evt. gedroogd)
peper, zout, nootmuskaat, ? losgeklopt ei
-
? losgeklopt ei,
1 eetl. melkDit spectaculaire feestbaksel is een hoofdgerecht, waarvan de oorspronkelijke Russische naam ten naaste bij als ,,koeliebiaka? klinkt. Een recept van Bianca

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak een gistdeeg: zeef de bloem in een flinke kom. Maak er een kuiltje in, brokkel daarin de gist, strooi de suiker erbij. Los de gist met wat lauwe melk. Roer daarna de rest van de melk, het ei, de zachte boter door de bloem. Even goed vermengen, dan pas het zout en de foelie toevoegen. Vervolgens kneedt u tien minuten stevig tot het deeg loslaat van de handen en er blaasjes in het deeg verschijnei Leg dan een vochtige dock over de kom en laat het deeg op een wa. plekje rijzen tot het tweemaal zo groot is geworden (dat duurt bij kamertemperatuur Ca. 2 uur, onder in de oven van 50 C ? beslist niet warmer ? naast een bak water Ca. 30 min.)

Bereidingswijze


Fruit intussen gehakt en ui in wat boter. Houd het mengsel rul met een york. Fruit de champignons in de eetlepel boter. Laat het vocht goed verdampen. Vermeng gehakt, champignons, hardgekookt ci, selderij, dile en losgeklopt ci. Dit wordt de vulling van de rol. Rol het gerezen deeg uit tot een lap van 30 bij 30 cm. Snijd de lap recht bij en bewaar de afsnijdsels voor de versiering. Leg de vulling op de lap, zo dat aan alle kanten 5 cm deeg vrij blijft. De vulling gelijkmatig verdelen.
Klop het overgebleven halve ei los met de eetlepel melk. Bestrijk de vrijgehouden deegranden met dit mengsel. Rol de lap op en druk de randen goed aan.
Bestrijk de rol met eimengsel. Knip met een schaar drie kruisjes in d bovenkant. Rol het overgebleven deeg uit. Bestrijk ook dat met eimengsel en snijd er met een deegradertje mooie reepjes van. Leg dit over de rol als versiering; even aandrukken.
Laat de rol nog 20 min. narijzen op een tochtvrije plaats. Verwarm intussen de oven voor tot 200 C. Dan 30 min bakken op de middelste richel, bij 200 C. Opdienen met gepelde tomaten, waarover U wat peper, zout en ringetjes prei strooit.
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jelena_m


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jelena_m
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top