1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Taart
  5. De Hartige Taart Van Petra

De Hartige Taart Van Petra

  • Nederlands, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 01-02-2000

Ingrediënten 4 personen


6 plakjes bladerdeeg,1 ui gesnipperd,2 teentje knoflook in dunne plakjes,300 gram shoarmavlees,1 pakje paturain,2 eieren,2 dl houdbare slagroom,2 eetlepels verse peterselie,cayennepeper,zout en peper, 30 gr geraspte kaas.



Lekker zowel warm als koud of bij een buffet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bekleed de ovenschaal met het bladerdeeg. Leg hierop bakpapier en vul dit met erwten of een andere steunvulling. Doe dit in een voorverwarmde oven van 200 c voor 15 minuten.
Verhit wat boter of olie in de koekepan.Fruit hierin de ui en de knoflook Voeg het shoarmavlees toe en bak het geheel ca.5 minuten. Breng het naog iets meer op smaak met kerrie en paprikapoeder .Doe de laatste minuut de paturain erbij en laat deze goed smelten.
. Klop de eieren los met de slagroom.
Voeg de fijngehakte peterselie, zout en wat cayennepeper naar smaak toe.Verwijder de steunvulling en bakpapier en doe het nog 4 min in de oven. Doe daarna het vlees het vlees erin en giet het ei/slagroommengsel erover

Bereidingswijze

Bak de hartige taart in het midden van de oven op ongeveer 200 graden in ca. 40 minuten gaar.Doe de laatste 5 min wat geraspte kaas er over.
************

Serveertip

Lekker met een salade



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pg


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top