Roergebakken Chinese Kool Met Gehakt

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 31-01-2000

Snel Oosters Roerbakgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. Chinese Kool
350 gr. Rundergehakt
1 teentje knoflook
1 ui
2 tl Sambal Oelek
beetje suiker
2 el sojasaus
1 tl gemalen citroengras
2 el olie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 294,73 kcal
Koolhydraten 8,61 g
Eiwitten 18,90 g
Vetten 19,48 g
Benodigdheden
Wok

Voorbereiding

Snij de Chinese Kool in reepjes, hak de knoflook fijn en snipper de ui

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok. Bak hierin het gehakt bruin en rul. Voeg de ui en de knoflook toe en roerbak het tot de ui glazig is. Roerbak dan de Chinese Kool ongeveer 3 minuten mee. Schep de sambal, suiker, het gemalen citroengras en de sojasaus door het gerecht en laat alles door en door heet worden.

Serveertip

Serveer met Zilvervliesrijst

Laatste reacties

daaf avatar
daaf 29-11-2001

Ik heb dit recept gemaakt. Ik vind het echt heerlijk en ben zeker van plan om het vaker te gaan maken. Groetjes Daaf

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten