1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Oedang Sapudi

Oedang Sapudi

  • Indonesisch, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-01-2000

Ingrediënten


200 gr gepelde garnalen
3 of 4 grote gaargekookte aardappelen
1 kopje fijne prei
1 geklutst ei
2 el melk
zout
peper
1/2 tl djah?poeder
nootmuskaat naar smaak
boter
paneermeel



Garnalengehakt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Hak de garnalen goed fijn en vermeng ze met de aardappelen.
Meng dit met de prei, het ei, de melk, djah?, zout, peper en nootmuskaat
goed door elkaar.
Vorm van deze massa platte ronde ballen en haal ze vluchtig door de
paneermeel.
Bak ze in wat boter aan alle kanten goudbruin en gaar.
Haal ze er dan uit en zet ze even apart.
Giet bij de boter 1 kopje bouillon of warm water en laat de saus inko-
ken.
Doe er de ballen bij en stoof ze nog even door op klein vuur.
U kunt ze ook gewoon droog houden en ze zo bij witte rijst, nasi of bami
serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top