1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Italie: Gebakken aardappelen

Italie: Gebakken aardappelen

  • Italiaans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-01-2000

Ingrediënten 4 personen


750 g kleine vastkokende of nieuwe aardappelen (moeten allemaal even groot zijn), 1 bosje basilicum, 1/8 l droge Marsala (Siciliaanse dessertwijn)(evt. te vervangen door droge sherry), 4 el olijfolie, 3 el boter, zout, versgemalen peper



* Patate al marsala *Een Siciliaans aardappelgerecht. Belangrijk: alleen droge Marsala gebruiken, geen zoete soort.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De aardappelen schillen en wassen.

Bereidingswijze

In een grote koekenpan de olijfolie verhitten en hierin 1 el boter smelten. De aardappelen naast elkaar in de pan leggen en op matig vuur 10 minuten bakken.De aardappelen in de pan keren, 1 el boter er in vlokjes over verdelen en nog 5 minuten laten bakken.Blussen met de Marsala en aan de kook laten komen. Daarna de temperatuur verlagen, nogmaals 1 el boter toevoegen en de aardappelen bestrooien met zout. In 20-25 minuten gaar laten worden onder af en toe keren.De krokant gebakken aardappelen bestrooien met basilicumblaadjes en versgemalen peper en direct serveren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pieperparade


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pieperparade
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top