1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Saus
  6. Kippenlevertjes in zoetzure saus

Kippenlevertjes in zoetzure saus

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-01-2000

Ingrediënten 4 personen


Voor de marinade:
500 gr kippenlevertjes
1 fijngesneden lente-uitje
1 eetlepel Gueuze
1 eetlepel sojasaus
1 fijngehakt teentje knoflook

Voor de saus:
1 gesnipperde ui
2 eetlepels rozijnen
1/2 kopje ananassap
creme fraiche of ma?zena
2 bananen
1 kopje ananasstukjes
1 eetlepel kerrie
3/4 flesje zure Gueuze



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak de marinade en marineer de kippenlevertjes ? 2 uur.
Bak de uitjes voor de saus licht aan, voeg de ananasstukjes, de in schijfjes gesneden banaan, de gewelde rozijnen en de kerrie
toe en bak alles even mee.
Blus af met ananassap en Gueuze, laat de saus nog 5 minuten tegen de kook aan sudderen en bind haar met creme fraiche of
ma?zena.
Bak de kippenlevertjes in de boter in ? 5 minuten rondom aan.
Voeg de saus toe, besprenkel het gerecht af en toe met wat Gueuze en laat alles 15 minuten sudderen.
Serveer er rijst en gebakken banaan bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top