1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Kip Met Gorgonzolasaus

Kip Met Gorgonzolasaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 31-01-2000

Ingrediënten 4 personen


2 kleine kippen
kipkruiden
50 gr boter
1 dl kippenbouillon
1 prei
1 dl droge witte wijn
1 dl vermout
100 gr Gorgonzola
1 bekertje creme fraiche
25 gr gepelde walnoten



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verdeel de kippen elk in 4 stukken en wrijf de stukken in met de kipkruiden.
Verhit de boter in een grote braadpan en braad de stukken kip aan alle kanten lichtbruin.
Voeg een scheutje van de bouillon toe en braad de kip in ? 35 minuten gaar.
Snijd de prei in de lengte door, was hem en snijd de helften in dunne reepjes.
Haal de kipstukken uit de pan, voeg de overgebleven bouillon, de wijn en de vermout toe, breng dit aan de kook en laat het 5
minuten zachtjes koken.
Roer er de verkruimelde gorgonzola en de creme fraiche door, laat de kaas smelten en de saus binden.
Leg de stukken kip in de saus en laat ze nog 5 minuten zachtjes sudderen.
Strooi de walnoten over het gerecht.
Lekker met spaghetti en een frisse, groene salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top