Bloemkoolschotel

  • Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 30-01-2000

Hele aparte combinatie van bloemkool met rijst en ei.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Benodigdheden:
- 1 Bloemkool
- 500 gr kipfilet (indisch gekruid - Conimex)
- 2 eetlepels kerrie
- 500 gr gekookte rijst
- 5 eieren
- 1 1/2 dl room
- kookvocht van de bloemkool
- boter / bloem / peper / zout / paneermeel
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Oven verwarmen op 225?C

Bereidingswijze

? Kook bloemkool en vang vocht op.
? Kook de eieren hard.
? Kook de rijst en roer er 1 eetlepel kerriepoeder door.
? Bak de stukjes kipfilet gaar.
? Ovenschaal invetten en vullen met:
~ Kerrierijst
~ Kipfilet
~ Bloemkool
~ Plakjes ei
~ Hier wat kruiden over strooien
? Saus maken: Smelt flinke klont boter en roer de bloem erdoor en 1 eetlepel kerriepoeder. Onder voortdurend roeren het kookvocht van de bloemkool erbij doen tot een gladde saus ontstaat. Tot slot de room erdoor roeren. Schenk de saus over de schotel en laat het er wat tussen lopen.
? Bestrooien met paneermeel en hier en daar wat boter.
? In 25 minuten op 225?C bruin laten worden.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

soepkippie avatar
soepkippie 01-02-2000

Zeg wat is dat, plagiaat plegen ??? Eerst op je site zetten en dan pas aan mij vragen, dat kan niet hoor! Vanaf nu moet je mij maar een bepaald bedrag overhandigen na ieder complimentje dat je erover krijgt wanneer je het gemaakt hebt. ;o) Btw, volgens mij moet er nog ergens een keer nootmuskaat ingedonderd worden, enne ik gebruik GEEN conimex kruiden voor de kip, gewoon beetje kerrie, beetje laos, beetje ketoembar enzo. Dat was het, verder niets. Soepkippie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten