1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Pate

Pate

  • Frans, Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 30-01-2000

Ingrediënten 6 personen


250 gr varkensvlees
500 gr kalfslever
100 gr ossetong
4 jeneverbessen
1 uitje
1 teentje knoflook
1 eetlepel cognac
2 eetlepels sherry
1 ei
1 theelepel tijm
1 theelepel majoraan
1 eetlepel paprikapoeder
2 eetlepels zout
1 eetlepel peper
3 laurierblaadjes
overlangs gesneden plakken spek



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maal het vlees en de lever of vraag de slager, dit te doen.
Snijd de tong in blokjes.
Snipper de ui en de knoflook zeer fijn.
Klop het ei los.
Meng alle ingredienten door elkaar in een kom.
Bekleed een patevorm met plakken spek, vul de vorm met de massa en dek af met spek.
Leg er de laurierblaadjes op.
Dek de vorm goed af met aluminiumfolie en een deksel.
Vul een braadslede met kokend water en zet de pate 3 uur au bain marie in een oven van 180?C.
Laat de pate dan langzaam afkoelen met een gewicht op het deksel.
Laat de pate 2 dagen rusten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top