koreaanse schotel

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Waanzinnig lekker en in no-time klaar !!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
voor de marinade:6 eetl. olie, 6 eetl. ketjap,
vers uitgeknepen knoflook,
fijngesneden rode pepers (zonder pitjes), beetje gemberpoeder of -siroop.
400 gr. biefstuk
1 groot blik perzikken op siroop
evt. wat oestersaus
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snij de biefstuk in dunne plakjes, meng de olie, ketjap, pepertjes, gember door elkaar (dit is de marinade)
Laat de biefstuk een paar uur in de marinade staan. Ikzelf vind altijd: hoe langer, hoe lekkerder!

Bereidingswijze

Verhit een wok, en schep de gemarineerde biefstuk (met zo min mogelijk marinadevocht)hierin. Bak de biefstuk om en om en zodra het dichtgeschoeid is, dan de rest van de marinade erbij doen en meeverhitten. Dan de stukjes perzik (evt. met een beetje van de siroop uit het blik) toevoegen en ook warm laten worden. Evt. nog wat oestersaus toevoegen.

Serveertip

Lekker met witte rijst en geroerbakte groenten, bijv. tauge, prei en chinese kool. Deze groenten in een beetje olie bakken, zout en peper erbij. Klaar !!
Smakelijk eten.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

ukkie_d avatar
ukkie_d

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten