1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Garnalen
  5. Salade-wrapper met hollandse garnalen en sesamdressing

Salade-wrapper met hollandse garnalen en sesamdressing

Door: frija

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-01-2000

Ingrediënten 4 personen


200 gr Hollandse garnalen* 2 eetl sesamzaad* 2 lente-uitjes* 1 tomaat* 3 eetl (rijst)-azijn* 1/2 eetl honing* 1 theel kerriepoeder* 1 lepel zure room* 6 eetl. sesam olie* 4 wrapper-tortilla's* 75 gr veldsla*


Verder heb je nodig


Koekenpan, bord.


Heerlijk voor-of lunchgerecht!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan boven een matig hoog vuur al roerend goudbruin. Laat het op een bord afkoelen. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Roer van de azijn, de honing, het kerriepoeder en de sesamolie een dressing. Vouw de wrapper-tortilla's tot een envelopje. Meng de uienringetjes, de stukjes tomaat, de garnalen, de veldsla, de zure room en de dressing. Vul de "envelopjes" met de salade en strooi het sesamzaad erover.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frija
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top