Kruidenquiche Met Spinazie
- Slanke keuken, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Gezond, lekker en vegetarisch.
ca 570 kcal pp.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 kg spinazie, 1 middelgrote ui, 2 el olie, zout, peper, nootmuskaat, 1 blikje kant en klaar pizzadeeg 150 gr kerstomaatjes, 100 gr feta, 200 ml melk, 3 eieren, peterselie, basilicum, salie, 20 pijnboompitten.Benodigdheden
1 ingevette quichevormVoorbereiding
spinazie uitzoeken, wassen en grondig laten uitlekken. uien pellen en fijn snijden. olie verhitten en de gesnipperde uien hierin zacht bakken, spinazie toevoegen en laten slinken. met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen
Bereidingswijze
Deeg op een met bloem bestoven oppervlak in de maat van de vorm uitrollen, en in de vorm leggen, randen aandrukken. spinazie over het deeg verdelen. Tomaatjes wassen en halveren. De feta in blokjes snijden en beide over de spinazie verdelen.
Eieren en melk door elkaar mengen, met zout en peper op smaak brengen. Peterselie, basilicum en salie wassen en fijnhakken, iets achterhouden en de rest door het ei-melkmengsel roeren. Dit mengsel over de groente gieten en in een voorverwarmde oven op 200 gr 25-30 min bakken.
Na ca 15 min bestrooien met pijnboompitten.
Serveertip
voor het serveren met de achtergehouden kruiden bestrooien.