kalfszwezerik met asperges en kreeftensaus
- Frans, Voorgerecht
- 60-120 min.
gedurfde combinatie?
Ingrediënten 4 recipe.people
400 gr.kalfszwezerik 3 eetlepels kreeftpasta(of een klein blik kreeftensoep)
visgraten
1 witte selder
1 wortel
enkele esjalotten
25gr. bloem
25 gr. boter
24 asperges
enkele bouillonblokjes
room
Bereidingswijze
Met de visgraten en de groenten gaan we een krachtige visbouillon maken.
Met de bloem en de boter maken we een roux.
De gezeefde visbouillon wordt met de roux opgedikt ,de kreeftenpasta wordt toegevoegd en de saus wordt gedurende 15 min.op een zacht vuurtje onder voortdurend roeren ingekookt.Ondertussen wordt de zwezerik gedurende 10 min.gekookt in een vleesbouillon.
De zwezerik wordt uit de bouillon gehaald en gepeld.
Vervolgens wordt de zwezerik nogmaals gedurende -20 min.gekookt.
De asperges worden geraspt en in gezouten water gaar gekookt.
De saus wordt op het laatst afgewerkt met een weinig room en wat boter.
Op het bord wordt een stuk zwezerik gelegd genapeerd met de saus en versierd met de asperges.
Serveertip
P>Succes bij het klaarmaken van dit menu