Caraibische Zuurkool-Gehaktschotel
- Multi-cultureel, Ovenschotel
- 60-120 min.
In deze eenpans-ovenschotel wordt alles rauw verwerkt en samen gaar gestoofd, waardoor hij heel anders dan anders smaakt.
Ingrediënten 4 personen
400 g. rundergehakt, peper, zout en paprikapoeder, 500 g. aardappelen, 150 g. ontbijtspek in plakjes, 500 g. zuurkool, 1 ui2 eetl. rozijnen, 2 bananen (niet te rijp), 100 g. geraspte kaas
Benodigdheden
Een grote ovenschaal met deksel.
Voorbereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in flinterdunne plakjes. Maak het gehakt aan met zout, peper, paprikapoeder en eventueel andere kruiden naar smaak. Laat de zuurkool uitlekken. Snipper de ui, snijd de banaan in plakjes. Bekleed de ovenschaal met de plakjes spek, 'plak' ze eenvoudig tegen de wanden, er is verder geen vet nodig. Houd een aantal plakjes over voor de bovenkant. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Bereidingswijze
Leg in de ovenschaal een derde van de aardappelen, spreid daarop de helft van het gehakt uit, bestrooid met ui. Daarop komt de helft van de zuurkool, bestrooid met de helft van de rozijnen, plakjes banaan en 50 g. kaas. Herhaal dit alles en leg er tot slot een dun laagje aardappelplakjes op. Dek af met de plakjes spek en doe de deksel op de ovenschaal en zet die in de oven. Laat alles gaar worden in 45 a 60 minuten.