brie/preitaart

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • brie/preitaart

    Brie/preitaart

    Brie/preitaart

Hartig taartje, snel te bereiden

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 punten brie (camembert mag ook), 2 stelen prei (liefst fijn), klein blikje ananasstukjes, appeltje, 1 flinke ui, pakje bladerdeeg, paneermeel
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 833,26 kcal
Koolhydraten 56,55 g
Eiwitten 25,16 g
Vetten 54,76 g
Benodigdheden
bakvorm, oven

Voorbereiding

Brie even in diepvries leggen om gemakkelijk repen te kunnen snijden.Prei in ringetjes snijden en goed laten uitlekkken.Bladerdeegplakken uit vriezer halen en laten ontdooien.Ui licht aanfruiten.
Brie in dunne repen snijden.

Bereidingswijze

Vet bakblik in met olie. Beleg met de bladerdeegplakken de bakvorm (met water de plakken aan elkaar kitten). Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en strooi vervolgens een weinig paneermeel op de bodem.
Dan een laagje uien en prei, een laagje brie met stukjes ananas erop, laagje uien en preiringen, stukjes brie en ananas. Kleine dunne reepjes appel bovenop leggen en naar wens de taart afdekken met bladerdeegpatronen of open laten. Ongeveer drie kwartier in de oven op zo'n 225 graden
en direkt opdienen.

Serveertip

Lekker met een salade en een witte halfdroge wijn!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

superzalm avatar
superzalm

Doorsturen

Home Recepten