brie/preitaart
- Vegetarisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Hartig taartje, snel te bereiden
Ingrediënten 4 personen
2 punten brie (camembert mag ook), 2 stelen prei (liefst fijn), klein blikje ananasstukjes, appeltje, 1 flinke ui, pakje bladerdeeg, paneermeelVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 833,26 kcal |
Koolhydraten | 56,55 g |
Eiwitten | 25,16 g |
Vetten | 54,76 g |
Benodigdheden
bakvorm, ovenVoorbereiding
Brie even in diepvries leggen om gemakkelijk repen te kunnen snijden.Prei in ringetjes snijden en goed laten uitlekkken.Bladerdeegplakken uit vriezer halen en laten ontdooien.Ui licht aanfruiten.
Brie in dunne repen snijden.
Bereidingswijze
Vet bakblik in met olie. Beleg met de bladerdeegplakken de bakvorm (met water de plakken aan elkaar kitten). Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en strooi vervolgens een weinig paneermeel op de bodem.
Dan een laagje uien en prei, een laagje brie met stukjes ananas erop, laagje uien en preiringen, stukjes brie en ananas. Kleine dunne reepjes appel bovenop leggen en naar wens de taart afdekken met bladerdeegpatronen of open laten. Ongeveer drie kwartier in de oven op zo'n 225 graden
en direkt opdienen.
Serveertip
Lekker met een salade en een witte halfdroge wijn!