
2 punten brie (camembert mag ook), 2 stelen prei (liefst fijn), klein blikje ananasstukjes, appeltje, 1 flinke ui, pakje bladerdeeg, paneermeel
Bakvorm, oven
Hartig taartje, snel te bereiden
Brie even in diepvries leggen om gemakkelijk repen te kunnen snijden.Prei in ringetjes snijden en goed laten uitlekkken.Bladerdeegplakken uit vriezer halen en laten ontdooien.Ui licht aanfruiten.
Brie in dunne repen snijden.
Vet bakblik in met olie. Beleg met de bladerdeegplakken de bakvorm (met water de plakken aan elkaar kitten). Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en strooi vervolgens een weinig paneermeel op de bodem.
Dan een laagje uien en prei, een laagje brie met stukjes ananas erop, laagje uien en preiringen, stukjes brie en ananas. Kleine dunne reepjes appel bovenop leggen en naar wens de taart afdekken met bladerdeegpatronen of open laten. Ongeveer drie kwartier in de oven op zo'n 225 graden
en direkt opdienen.
Lekker met een salade en een witte halfdroge wijn!
professoroud 07-11-2019
Dit is een super lekker taartje; ik heb een kleine gemaakt voor 2 personen. Helaas is de foto mislukt maar ik bewaar je recept hoor want voor herhaling vatbaar!
tommye 16-10-2012
afgelopen weekend gemaakt; heerlijk de combinatie met fruit! een aanrader;
karin11213 13-10-2012
neem je recept mee, dank je wel en een fijn weekend. Gr. Karin
adriana28 13-10-2012
lijkt me erg lekker en het is weer wat anders ga het zeker een keer maken
Hanitare 12-10-2012
zegt
Ik heb zojuist alles in huis gehaald en ben van plan hem zondag te maken. Past mooi bij het buffetje dat ik al gepland had. Behalve de yoghurt was ik al van plan er wat kruiden, noten en ei doorheen te doen dus komt de ervaring van 18757 goed uit. Maar ik vraag me nu wel af op welke wijze je die yoghurt in dit recept hebt verwerkt.