1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. brie/preitaart

brie/preitaart

Door: superzalm

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-01-2000

Ingrediënten 4 personen


2 punten brie (camembert mag ook), 2 stelen prei (liefst fijn), klein blikje ananasstukjes, appeltje, 1 flinke ui, pakje bladerdeeg, paneermeel


Verder heb je nodig


Bakvorm, oven

brie/preitaart
brie/preitaart
brie/preitaart
brie/preitaart

Hartig taartje, snel te bereiden

Ontdek meer:

Voorbereiding

Brie even in diepvries leggen om gemakkelijk repen te kunnen snijden.Prei in ringetjes snijden en goed laten uitlekkken.Bladerdeegplakken uit vriezer halen en laten ontdooien.Ui licht aanfruiten.
Brie in dunne repen snijden.

Bereidingswijze

Vet bakblik in met olie. Beleg met de bladerdeegplakken de bakvorm (met water de plakken aan elkaar kitten). Prik met een vork wat gaatjes in de bodem en strooi vervolgens een weinig paneermeel op de bodem.
Dan een laagje uien en prei, een laagje brie met stukjes ananas erop, laagje uien en preiringen, stukjes brie en ananas. Kleine dunne reepjes appel bovenop leggen en naar wens de taart afdekken met bladerdeegpatronen of open laten. Ongeveer drie kwartier in de oven op zo'n 225 graden
en direkt opdienen.

Serveertip

Lekker met een salade en een witte halfdroge wijn!



Deel dit recept

Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van superzalm
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top