Rode Bieten Salade

  • Goedkoop en snel,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 29-01-2000
  • Rode Bieten Salade

    Rode Bieten Salade

    Rode Bieten Salade

deze bietensalade is als basis al lekker genoeg en dan vegetarisch. Voeg vlees of zoute haring toe als variant, elke keer anders en heerlijk fris.

Deel dit recept

Ingrediënten
(restje) gekookte aardappelen. Rode bieten, de verhouding is anderhalf keer meer bieten als aardappel. Mayonaise, yoghurt, eetlepel ketchup en 2 eetlepels mosterd. zout en peper. 2 eetlepels honing. limoensap. zoet-zure appel. augurkjes. een ui. sla of andijvie ter garnering. 1 stengel bleekselderij. Als je wilt evt. zoute haring of vlees zoals rest suddervlees of ham.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 618,54 kcal
Koolhydraten 91,73 g
Eiwitten 11,30 g
Vetten 19,47 g
Benodigdheden
snijplank, mes en grote schaal

Voorbereiding

snij alle ingredienten in blokjes, schijfjes en de ui fijngesnipperd. grootte en vorm naar eigen inzicht.

Bereidingswijze

meng de bieten apart met de honing, voor het beste resultaat de honing warm toevoegen (even in de magnetron) en het limoensap, de bietensmaak wordt dan echt "opgehaald" Maak van de mayo en yoghurt (verhouding 3 delen yoghurt 1 deel mayo) de ketchup en de mosterd, zout en peper een dressing en meng deze door de, bij voorkeur warme aardappelen (warm laat de smaken beter intrekken) Meng het geheel met alle andere ingredienten en laat alles goed intrekken, van een paar uur tot een dag, dus ideaal om van tevoren te maken.

Serveertip

leg wat sla of andijvieblad op mooie borden, schep er voldoende salade op en garneer evt. met de haring of het vlees wat je evt. hebt toegevoegd (dit hoeft dus echt niet)

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten