Rode Bieten Salade
- Goedkoop en snel,
- 10-20 min.
- Geplaatst op 29-01-2000
deze bietensalade is als basis al lekker genoeg en dan vegetarisch. Voeg vlees of zoute haring toe als variant, elke keer anders en heerlijk fris.
Ingrediënten
(restje) gekookte aardappelen. Rode bieten, de verhouding is anderhalf keer meer bieten als aardappel. Mayonaise, yoghurt, eetlepel ketchup en 2 eetlepels mosterd. zout en peper. 2 eetlepels honing. limoensap. zoet-zure appel. augurkjes. een ui. sla of andijvie ter garnering. 1 stengel bleekselderij. Als je wilt evt. zoute haring of vlees zoals rest suddervlees of ham.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 618,54 kcal |
Koolhydraten | 91,73 g |
Eiwitten | 11,30 g |
Vetten | 19,47 g |
Benodigdheden
snijplank, mes en grote schaalVoorbereiding
snij alle ingredienten in blokjes, schijfjes en de ui fijngesnipperd. grootte en vorm naar eigen inzicht.
Bereidingswijze
meng de bieten apart met de honing, voor het beste resultaat de honing warm toevoegen (even in de magnetron) en het limoensap, de bietensmaak wordt dan echt "opgehaald" Maak van de mayo en yoghurt (verhouding 3 delen yoghurt 1 deel mayo) de ketchup en de mosterd, zout en peper een dressing en meng deze door de, bij voorkeur warme aardappelen (warm laat de smaken beter intrekken) Meng het geheel met alle andere ingredienten en laat alles goed intrekken, van een paar uur tot een dag, dus ideaal om van tevoren te maken.
Serveertip
leg wat sla of andijvieblad op mooie borden, schep er voldoende salade op en garneer evt. met de haring of het vlees wat je evt. hebt toegevoegd (dit hoeft dus echt niet)
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties