bossche bollen

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.

Lekkere bollen, gevuld met slagroom, en bedekt met pure chocolade

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
3 dl water
125 gram boter
zout
150 gram bloem
5 a 6 eieren
1/2 liter slagroom
1 reep pure chocolade
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven
slagroomspuit

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 220 graden. Water met boter en zout in een pan aan de kook brengen. Op het vuur de bloem ineens toevoegen en goed roeren tot het deeg als een bal loslaat. van het vuur af de eieren er 1 voor 1 door roeren en blijven roeren totdat het ei volledig is opgenomen, Na het 5e ei controleren of het 6e ei nog wel nodig is. Wanneer het deeg mooi glimt, en goed spuitbaar is, is het 6e ei niet nodig. Het deeg overdoen in een spuitzak, of met behulp van 2 lepels op het bakblik leggen. Het bakblik van te voren dun invetten, en bestuiven met bloem. Hierop het deeg spuiten of met behulp van de lepels. 12 hoopjes vormen en goed van elkaar af leggen, anders bakken ze aan elkaar.

Bereidingswijze

Zet het bakblik in het midden in de oven. baktijd 25 minuten. Uit de oven meteen op een rooster af laten koelen. Smelt de chocolade au bain marie met een paar lepels water. Als de soezen afgekoeld zijn, ze in het chocolademengsel dopen. Slagroom kloppen.Als de chocolade goed is gehard, en afgekoeld, dan met behulp van de spuitzak, de slagroom, via de onderkant erin spuiten.

Serveertip

Je kan er in plaats van chocolade ook poedersuiker overheen stooien. Alleen zijn het dan geen Bossche bollen meer

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

demelza_v avatar
demelza_v

Doorsturen

Home Recepten