1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Bami

Bami

Door: mared

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-01-2000

Ingrediënten 4 personen


Dunne mie of eiermie, boter, dubbelstukje kipfilet, 1 ui, teentje knoflook, 1/2 eetl. bumbu bamikruiden van Koningsvogel, 1/2 spitskool, 1 preitje, ketjap, sambal, peper en zout.


Verder heb je nodig


Wok


Een heerlijk recept van een oud-collegaatje van me.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kipfilet in blokjes snijden.Ui snipperen. Knoflook persen. Prei in ringetjes snijden en spitskool kleinsnijden.

Bereidingswijze

Bami koken volgens gebruiksaanwijzing. Uien met knoflook en sambal bakken tot het helemaal bruin is. Bamikruiden erin doen en goed doorroeren.Kipfilet erbij doen tot het goed bruin is. Blijven roeren. Als alles klaar is doe je de bami erbij en de ketjap erdoor. Weer goed roeren. Op het laatst de zeer fijn gesneden groenten erdoor doen, zodat deze lekker knapperig blijft. Naar smaak kruiden met peper en zout.

Serveertip

Lekker met kroepoek en sate.
Voor mensen die van pittig houden de ketjap en sambal op tafel zetten.



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mared
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top