1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Gepocheerde Prei Met Truffelvinaigrette

Gepocheerde Prei Met Truffelvinaigrette

  • , Voorgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-01-2000

Ingrediënten 4 personen


8 mooie dunne preien, 1 kippenbouillontablet, 3 el tomatenblokjes uit blik,
3 el olijfolie , 4 el olijfolie met truffel, 3 el balsamicoazijn,
1/2 bakje rucolacress, peper.



Australisch

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In grote pan 3/4 liter water aan de kook brengen, intussen preien schoonmaken en in 20 stukjes
van ca. 12 cm snijden. (rest bewaren voor soep of saus). Bouillontablet boven kokend water verkruimelen.
Prei toevoegen en ca. 15 minuten koken. Prei uit kookvocht nemen en in zeef afspoelen onder koud stromend water.
Prei in schaal leggen. Tomatenblokjes over prei strooien. Olijfolie met 3 el truffelolijfolie en 2 el azijn
mengen en over prei sprenkelen. Ca. 30 minuten laten staan. Op vier borden elk 2 stukken prei en tomatenblokjes leggen.
Rest van olijfolie met truffel en azijn mengen met achtergebleven marinade in schaal en rond prei druppelen.
Rucolacress klein knippen en in plukjes rond prei strooien. Bestrooien met peper.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van boonstra_ja_en_b


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van boonstra_ja_en_b
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top