Kip Uit De Kadhai

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-01-2000

pittige kip met tomaten en heerlijke kruiden uit de wok.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 kwart dl plantaardige olie, 1 flinke eetlepel knoflookpasta, 8 rode pepers fijn gewreven in de vijzel, 1 kg tomaten in blokjes, 2 eetl korianderblad,3 eetl fijngesneden verse gemberwortel, 4 groene pepers in lengte gehalveerd,
zout, 2 panklare braad kippen ca 1 kg in 8 stukken, 3 eetlepels garam masala, 2 eetl fenegriek.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vijzel, wok

Bereidingswijze

Verhit de olie in de wok. laat de knoflookpasta bruin kleuren. Voeg de fijngewreven rode pepers toe en doe de blokjes tomaat erbij. Breng dit geheel aan de kook. Meng de helft van het koriander blad, alle gemberwortel, de groene pepers en het zout erdoor. Laat dit 5 minuten stoven.
Voeg de kip toe en laat het geheel al omscheppend stoven totdat de saus ingedikt is en de kip gaar.Roer als de olie zich laat afscheiden, de garam masala en de fenegriek erdoor en laat nog 2 minuten door warmen

Serveertip

Serveer dit met roti of naan een frisse munt
chutney. en wat frisse salade.

Laatste reacties

harmony avatar
harmony 12-03-2000

Een topper, dit gerecht! Gisteren gegeten met Kerrie-eieren uit Zuid-India (gerecht van smulweb), een salade (uit eigen Indiaas kookboek) van tomaat, komkommer, lente-ui en kruiden en naan (van de Boer Super, lekker gemakkelijk). Groeten, Monique

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten