HETE KIP

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • HETE KIP

    HETE KIP

    HETE KIP

  • HETE KIP

    HETE KIP

    HETE KIP

  • HETE KIP

    HETE KIP

    HETE KIP

  • HETE KIP

    HETE KIP

    HETE KIP

Dit is best een 'spannend' recept. Er is enige durf voor nodig om het de eerste keer te maken. Maar als u van pittig houdt, moet u het beslist eens uitproberen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram kipfilet
5 el zonnebloemolie
3 grote gesnipperde uien
2 teentjes knoflook
1/4 liter bouillon (blokje of poeder)
2 el (keuken)azijn
9 el ketjap manis
4 el ketchup
6 el Javaanse suiker of bruine basterdsuiker
2 el sambal (oelek)
4 el pindakaas
300 gram tauge.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 558,22 kcal
Koolhydraten 46,28 g
Eiwitten 32,01 g
Vetten 26,14 g

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in stukjes. Was de tauge.
Verhit de olie in een wok en braad de kip op matig hoog vuur goed aan. Schep de kip met een schuimspaan weer uit de wok en bak in de achtergebleven olie de uien tot ze glazig zijn.
Pers de knoflook erboven uit en bak deze even mee.
Voeg dan de bouillon toe, evenals de azijn, ketjap manis en ketchup en roer het geheel goed door.
Voeg vervolgens de suiker, sambal en pindakaas toe evenals het aangebraden kippenpoulet en breng het alles weer aan de kook.
Draai daarna het vuur laag en laat de kip, onder af en toe omroeren, in ca. 15 minuten gaar sudderen.
Voeg als laatste de tauge toe en laat deze in de saus nog even goed warm worden. De tauge moet wel knapperig blijven.

Serveertip

Tip: Hete Kip moet 'heet' zijn, maar als u dit recept voor de eerste keer maakt kunt u het beste met Sambal Manis of een andere milde soort sambal beginnen.
Lekker met Rijst, pittige komkommersalade met rode uien, Kroepoek en Atjar.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sjeeny avatar
sjeeny

Doorsturen

Home Recepten