
Dit is best een 'spannend' recept. Er is enige durf voor nodig om het de eerste keer te maken. Maar als u van pittig houdt, moet u het beslist eens uitproberen.
Snijd de kipfilet in stukjes. Was de tauge.
Verhit de olie in een wok en braad de kip op matig hoog vuur goed aan. Schep de kip met een schuimspaan weer uit de wok en bak in de achtergebleven olie de uien tot ze glazig zijn.
Pers de knoflook erboven uit en bak deze even mee.
Voeg dan de bouillon toe, evenals de azijn, ketjap manis en ketchup en roer het geheel goed door.
Voeg vervolgens de suiker, sambal en pindakaas toe evenals het aangebraden kippenpoulet en breng het alles weer aan de kook.
Draai daarna het vuur laag en laat de kip, onder af en toe omroeren, in ca. 15 minuten gaar sudderen.
Voeg als laatste de tauge toe en laat deze in de saus nog even goed warm worden. De tauge moet wel knapperig blijven.
Tip: Hete Kip moet 'heet' zijn, maar als u dit recept voor de eerste keer maakt kunt u het beste met Sambal Manis of een andere milde soort sambal beginnen.
Lekker met Rijst, pittige komkommersalade met rode uien, Kroepoek en Atjar.
professoroud 02-03-2020
Ik vond het heerlijk dat is een blijvertje. Vergeten taugein huis te halen maar dat doe ik de volgende keer e, ik denk dat die er snel aan komt want ik heb nog wat over en dan maak ik lekker nasi en dan kan het restje mét tauge er bij. Bedankt voor dit recept!
Nikie94 20-03-2018
Erg lekker recept, wel 3 lepels suiker eb 2 lepels pindakaas en dit was voor ons prima.
Volgende keer pakken wij een sterkere sambal.
diny_w 17-01-2017
Beste recept ever
Lammy1954 17-10-2016
Weer eens gesmuld van dit heerlijke gerecht, mijn vriendinnen wilden gelijk het recept hebben. Ik gebruik idd wel maar 3 lepels suiker, dat vinden we echt genoeg. Groetjes Lammy
mobiel_1383471577 28-02-2016
Ben het met Delarosa eens, wel lekker maar de pindakaas is overheersend. Deze laat ik een volgende keer ook weg. Maar smaken verschillen natuurlijk.