HETE KIP

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-01-2000
  • HETE KIP

    HETE KIP

    HETE KIP

  • HETE KIP

    HETE KIP

    HETE KIP

  • HETE KIP

    HETE KIP

    HETE KIP

  • HETE KIP

    HETE KIP

    HETE KIP

Dit is best een 'spannend' recept. Er is enige durf voor nodig om het de eerste keer te maken. Maar als u van pittig houdt, moet u het beslist eens uitproberen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram kipfilet
5 el zonnebloemolie
3 grote gesnipperde uien
2 teentjes knoflook
1/4 liter bouillon (blokje of poeder)
2 el (keuken)azijn
9 el ketjap manis
4 el ketchup
6 el Javaanse suiker of bruine basterdsuiker
2 el sambal (oelek)
4 el pindakaas
300 gram tauge.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in stukjes. Was de tauge.
Verhit de olie in een wok en braad de kip op matig hoog vuur goed aan. Schep de kip met een schuimspaan weer uit de wok en bak in de achtergebleven olie de uien tot ze glazig zijn.
Pers de knoflook erboven uit en bak deze even mee.
Voeg dan de bouillon toe, evenals de azijn, ketjap manis en ketchup en roer het geheel goed door.
Voeg vervolgens de suiker, sambal en pindakaas toe evenals het aangebraden kippenpoulet en breng het alles weer aan de kook.
Draai daarna het vuur laag en laat de kip, onder af en toe omroeren, in ca. 15 minuten gaar sudderen.
Voeg als laatste de tauge toe en laat deze in de saus nog even goed warm worden. De tauge moet wel knapperig blijven.

Serveertip

Tip: Hete Kip moet 'heet' zijn, maar als u dit recept voor de eerste keer maakt kunt u het beste met Sambal Manis of een andere milde soort sambal beginnen.
Lekker met Rijst, pittige komkommersalade met rode uien, Kroepoek en Atjar.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

professoroud avatar
professoroud 02-03-2020

Ik vond het heerlijk dat is een blijvertje. Vergeten taugein huis te halen maar dat doe ik de volgende keer e, ik denk dat die er snel aan komt want ik heb nog wat over en dan maak ik lekker nasi en dan kan het restje mét tauge er bij. Bedankt voor dit recept!

Nikie94 avatar
Nikie94 20-03-2018

Erg lekker recept, wel 3 lepels suiker eb 2 lepels pindakaas en dit was voor ons prima. Volgende keer pakken wij een sterkere sambal.

diny_w avatar
diny_w 17-01-2017

Beste recept ever

Lammy1954 avatar
Lammy1954 17-10-2016

Weer eens gesmuld van dit heerlijke gerecht, mijn vriendinnen wilden gelijk het recept hebben. Ik gebruik idd wel maar 3 lepels suiker, dat vinden we echt genoeg. Groetjes Lammy

mobiel_1383471577 avatar
mobiel_1383471577 28-02-2016

Ben het met Delarosa eens, wel lekker maar de pindakaas is overheersend. Deze laat ik een volgende keer ook weg. Maar smaken verschillen natuurlijk.

Delarosa avatar
Delarosa 29-11-2015

Heel erg lekker, maar dan wel zonder de pindakaas... Volgens onze Jiri hoort die ook absoluut niet in het originele recept... Maar voor wie dat lekker vindt natuurlijk gewoon altijd doen natuurlijk!!!

Lammy1954 avatar
Lammy1954 29-11-2015

Dit heerlijke recept maak ik regelmatig, iedereen vindt het heerlijk! Staat nu ook te pruttelen voor vanavond, mmm het ruikt al zooo heerlijk! Groetjes Lammy

hildameisters avatar
hildameisters 27-09-2015

Ik heb dit recept al verschillende keren gemaakt. Ik vervang de tauge door bamboespruiten, want mijn dochter kan niet tegen tauge. Maar met bamboespruiten is het ook heerlijk.

marleeneetmee avatar
marleeneetmee 02-08-2015

Voor de tweede keer gemaakt en weer was het heerlijk! Ik heb het recept wel iets aangepast. Ik heb 3 ipv 4 el pindakaas gedaan en 3 ipv 6 el suiker en nog wat extra sambal er doorheen. Wij vonden hem heerlijk zo.

Frouwktje12 avatar
Frouwktje12 09-06-2015

Lijkt me heerlijk en ga het zeer zeker proberen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten