1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Cassoulet
  6. Cassoulet Met Rookworst

Cassoulet Met Rookworst

Door: sjeeny

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-01-2000

Ingrediënten 4 personen


200 gram schapen- of varkenspoulet
200 gram mager rookspek in dobbelsteentjes
1 rookworst
1 grote pot witte bonen
3 uien
2 tenen knoflook
1 blikje tomatenpuree
1 tl tijm



Weliswaar een Hollandse variant van deze fameuze Franse schotel, maar daarom niet minder lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de rookworst ongeveer 20 minuten garen in heet (niet kokend) water en snijd hem daarna in plakjes.
Snipper de ui en de knoflook.
Bak het spek en het vlees, doe de ui en de knoflook erbij en bak ze even mee.
Voeg de tomatenpuree toe, tijm, peper, zout en zonodig een beetje bonennat *. Laat het vlees in ongeveer een half uur gaar stoven.
Doe de witte bonen en de plakjes rookworst erbij en laat het geheel nog even warm worden.
Doe alles over in een (vuurvaste) schotel in de oven en laat bij een matige hitte van ? 175? C de Cassoulet nog ongeveer een halfuur pruttelen.

Serveertip

Tip: Inplaats van bonennat kunt u ook een glas rode wijn toevoegen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeeny
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top