1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Asperge-eitaart

Asperge-eitaart

  • , Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-01-2000

Ingrediënten 4 personen


5 plakjes diepvries bladerdeeg,(kruiden)paneermeel,2 potten asperges,zout/peper, bosje peterselie, 4 hardgekookte eieren, 1 rauw ei,2 dl. creme-fraiche, 100 gr. geraspte kaas, Half pakje rocqfort (als je er niet van houdt kun je dit ook weglaten,maar het is wel erg lekker!!!!!!!!!!) italiaanse keukenkruiden en provencaalse kruiden (potjes)


Verder heb je nodig


Taart- of quiche-vorm,


Snelle, vegetarische taart met asperges en ei. Heerlijk !!!!(maar met ham ook heel lekker als niet-vegetarische variant.)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden.
vorm invetten.
bladerdeeg laten ontdooien.
asperges laten uitlekken.
peterselie fijnsnijden/knippen.
Eieren hard koken.

Bereidingswijze

Vorm bekleden met bladerdeegplakjes.
met vork gaatjes inprikken op de bodem.
Paneermeel royaal over de bodem verdelen.
Asperges met kop of onderkant naar het midden leggen zodat het een soort ronde waaier wordt. Dit is handig als je de taart aansnijdt, dan snij je met de asperge mee en gaat het beter. Waarschijnlijk moet je de asperges even inkorten of halveren. Zo de bodem vullen.Hardgekookte eieren in stukjes snijden en over de asperges verdelen.
Peterselie erover verdelen.Bestrooien met Italiaanse keukenkruiden en provencaalse kruiden.
Creme-fraiche met losgeklopt ei mengen.
Dit verdeel je over het voorgaande.
Geraspte kaas erover verdelen en de verkruimelde rocqfort erover. (kun je evt. weglaten)
Taart in midden van de oven ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin laten bakken.
Taart voor aansnijden ca. 5 minuten laten afkoelen.

Serveertip

Lekker met een salade.
In deze taart kun je ook heel goed hamreepjes verwerken voor een niet-vegetarische variant. Je verdeelt ze dan op de hardgekookte eieren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van doret


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van doret
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top