1. Home
  2. Recepten
  3. Kinderkeuken keuken
  4. Tomatensoep
  5. tomatensoep uit italie

tomatensoep uit italie

  • Kinderkeuken, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-01-2000

Ingrediënten


Je hebt nodig:
150 gr rundergehakt
1 klein ei
4 eetl paneermeel
1 theel zout
1/2 theel nootmuskaat
1 grote ui
1 kg rijpe tomaten
2 eetl olijfolie
1 teentje knoflook
3 eetl snelkook-rijst
2 theel oregano
2 kruiden-bouillonblokjes
1/2 bieslookplantje


Verder heb je nodig


Je zet klaar:
grote kom
keukenbord
kommetje
braadpan
klein scherp mesje
snijplank
houten lepel
knoflookpers
maatbeker
grote zeef
grote opscheplepel
schaar
eetlepel
maatbeker
soepborden


Er zitten heel veel balletjes in deze zomerse soep. Het is genoeg voor 6 borden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Voorbereiding tot en met 4: 15 minuten
Bereiding vanaf 5: 25 minuten

Bereidingswijze

Je maakt het zo

1. Was je handen. Doe het gehakt in een kom. Breek het ei er boven. Strooi er het
paneermeel, ongeveer 1 theelepel zout en de nootmuskaat over.

2. Kneed het gehakt met je handen goed door elkaar. Draai er kleine balletjes van en leg ze op
een keukenbord. Was de kom af.

3. Snijd de ui in kleine stukjes. Doe ze in een kommetje.

4. Was de tomaten en haal de kroontjes eraf. Snijd ze in stukken. Doe ze in de kom.

5. Verhit de olie in de braadpan op een laag vuur.

6. Bak de uistukjes ongeveer 3 minuten in de olie. Haal het schilletje
van de knoflook af en pers het teentje boven de pan uit.

7. Doe de tomaatstukjes en 1/2 liter water in de braadpan. Doe het deksel op de pan en laat
de tomaten in ongeveer 8 minuten op een laag vuur gaar worden. Was de kom af.

8. Leg de zeef op de grote kom. Haal de pan van het vuur. Schep met de opscheplepel
telkens wat van de tomaten in de zeef en wrijf ze met de houten lepel door de zeef heen.

9. Giet de gezeefde tomaten terug in de pan. Doe er de rijst en de oregano bij. Verkruimel de
bouillonblokjes er boven.

10. Zet de pan terug op het vuur en breng de soep weer aan de kook terwijl je roert met de
houten lepel.

11. Doe de gehaktballetjes bij de soep en draai het vuur laag. Laat de soep ongeveer 10 minuten
heel zachtjes koken.

12. Knip intussen de helft van het bieslookplantje boven een kommetje in stukjes.







Serveertip

13. Schep de soep in de soepborden. Strooi de bieslook erover. Zorg dat de balletjes eerlijk verdeeld worden.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kinder_kok


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kinder_kok
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top