1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Gegratineerde Witlof Met Feta En Tijm

Gegratineerde Witlof Met Feta En Tijm

Door: doret

  • , Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-01-2000

Ingrediënten 4 personen


4 stronkjes witlof, citroensap, 2 eetlepels boter, 1 theelepel tijm,
150 gr.(verkruimelde) feta,2 eetlepels vloeibare honing, Peper uit de molen


Verder heb je nodig


Ovenschaal, koekenpan, pan


Lekker en eenvoudig bijgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Harde kern ui de feta snijden en de stronkjes in de lengte halveren.
Feta verkruimelen. Ovenschaal invetten en grill van de oven voorverwarmen.

Bereidingswijze

Kook de halve witlofstronkjes in een pan met ruim kokend water en wat citroensap ongeveer 3 minuten.
Giet ze af en laat ze uitlekken.
Verhit 2 eetlepels boter in de koekenpan en bak de witlof op een matig vuur in ongeveer 5 minuten gaar. Voeg de laatste 2 minuten 1 theelepel tijm toe. Leg de witlof met het snijvlak naar boven in een ingevette ovenschaal. Bestrooi de witlof met de verkruimelde feta en de versgemalen peper.
Schenk 2 eetlepels vloeibare honing erover en laat bovenin de voorverwarmde grill in ca. 5 minuten gratineren.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van doret
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top