1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Bearnaisesaus

Bearnaisesaus

Door: lily

  • Belgisch, Saus/dressing
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-01-2000

Ingrediënten


-2 dl witte wijn-2 dl dragonazijn-een weinig gehakte dragon en kervel-gekneusde peperkorrels-zout-4 eierdooiers-250 gr boter-2 fijngehakte sjalotten-mespuntje cayenne



De klassieker bij uitstek bij een steak

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat wijn,azijn,sjalot,kervel en dragon zachtjes inkoken tot 1/3.Klop de eierdooiers (op kamertemperatuur) los.Zeef het ingekookte vocht,laat iets afkoelen en zet in pan met warm water (au bain marie).Voeg wat vocht bij de eierdooiers en klop dit mengsel bij de rest van het vocht.Smelt de boterb(niet bruinen)en laat afkoelen tot lauw.Voeg de boter zeer geleidelijk onder voortdurend kloppen bij het eimengsel en laat binden (al kloppend,au bain marie).Werk af met gehakte kervel,dragon,zout en cayenne.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lily
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top