1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Kabeljauw-rijstschotel

Kabeljauw-rijstschotel

Door: doret

  • , Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-01-2000

Ingrediënten 4 personen


500 gr. prei, 200 gr. rijst, 500 gr. kabeljauw-filet, citroensap, 40/50 gr. boter,
1 eetlepel gehakte dille (vers of uit diepvries of potje), 2,5 dl. gezeefde tomaten (pak passata),1 klein blikje tomatenpuree, mespunt suiker, eventueel een theelepel sambal (voor de pittigen onder ons)



Met prei en tomaten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rijst koken en prei in ringen snijden.
Kabeljauw kruiden met zout, peper en citroensap.

Bereidingswijze

Boter smelten. Prei erin fruiten. Leg de kabeljauw op de prei in de (hapjes)pan en doe de deksel op de pan. 7-9 minuten garen.
Vis uit pan en warm houden onder aluminium-folie.
Voeg gekookte rijst, tomatenpuree en de gezeefde tomaten aan de prei toe en schep door elkaar.
Met peper/ zout en de suiker op smaak brengen. (evt. de sambal toevoegen)
Vis in stukken snijden en tegelijk met de dille bij het rijstmengsel voegen. Laat door en door warm worden.

Serveertip

Eet smakelijk



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van doret
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top