1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Consomme Van Kreeft

Consomme Van Kreeft

Door: bosschaart

  • Frans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-01-2000

Ingrediënten 4 personen


2 kreeften a 250 gr., 300 gr. mager runder gehakt, 4 eiwitten, soepgroenten, 1 e.l. tomaten puree, zout peper, 2 d.l. room en 3 gr. gelatine.



Kreeften consomme met bavarois van kreeft.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kreeften ongeveer 15 min. koken en het vlees uit de karkassen halen. Houd apart.
Van de karkassen samen met de soepgroenten een bouillon trekken. De soep klaren met het gehakt, eiwit en tomaten puree. Dit na het klaren verwijderen.
Van de ingewanden van de kreeft en enkele stukjes kreeften vlees een puree maken.
Dit vermengen met de geweekte en uitgeknepen en in de hete room opgeloste gelatine.
Laat hierna iets op stijven. Dien de warme soep op met twee lepels bavarois en wat stukjes kreeftenstaart.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bosschaart
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top